6 Sfaturi în relația Miri-Fotograf!

1. Cum ne pregătim și ne comportăm la o ședință foto de nuntă, pentru ca totul să meargă perfect?    Cum îl motivăm pe mire să zîmbească în poze?

Părerea mea, e că succesul unei ședinte foto se datorează comunicării dintre fotograf și cuplu. Pentru mine, este foarte important să îi cunosc personal sau, măcar pe skype (în cazul când nu sânt în țară), să ne împrietenim și să știu ce așteptări au de la mine. Atunci când relația fotograf-client devine una mult mai apropiată, cunosc detalii despre viața lor, deschid  mai multe teme pentru un dialog mai bogat și este foarte ușor să-i motivez pe ambii să participe activ la ședința foto, să zîmbească și să se simtă liberi.

 

2. Care sunt criteriile în alegerea fotografului pentru nuntă?

Adesea, alegerea fotografului se datorează unor recomandări ai prietenilor, rudelor….
E și ăsta un criteriu, daca nu am avea fiecare viziuni, gusturi și cerințe diferite. De aceea, cel mai correct- și asta o zice cred fiecare fotograf, este foarte important să studiem portofoliul acestuia. La fel de important este să faceți cunostință personal cu fotograful, pentru a stabili compatibilitatea dintre voi. Iar când v-ați decis, pur si simplu aveți încredere în viziunea lui asupra evenimentului, deoarece, un rezultat bun e un succes și pentru el.
Și…mai sunt și recenziile altor clienti care deja au apelat la acel fotograf- e și acesta un criteriu în alegere.

3. De ce depinde prețul pentru serviciile unui fotograf e nuntă?

În privința prețului, cred că totul e foarte simplu: se ia în calcul calitatea produsului oferit și volumul de lucru. Un fotograf profesionist întotdeauna își va putea explica “valoarea”, nu e vorba doar de brandul camerei- e mult mai complicat. 

4. Care este clientul meu perfect?

Apreciez foarte mult clienții care mi-au văzut lucrările și odata ce m-au ales, au toată încrederea și nu pun la îndoială profesionalismul meu. Îmi plac clienții care se simt liberi, firești pe parcursul întregii noastre colaborări.

5. Știm că este un secret dar totuși, top 3 locații pentru o ședință foto de nuntă și invers, top 3 locații nepotrivite pentru aceasta?

Nu este nici un secret. Locații nepotrivite nu sunt, sunt doar fotografi care nu se pot acomoda și cauta motive. Top 3 locații potrivite,  sunt cele în care este  present un fotograf, un cuplu și multe emoții sincere.

6. Care sunt fotografiile care îl reprezintă pe fotograful Igor Turcan?

Fiecare fotograf își adoptă stilul personal. Eu lucrez în fiecare zi pentru ca să-mi difinesc bine stilul meu propriu, si totuși… emoțiile răman a fi cel mai important criteriu pe care mă strădui să-l redau în fotografiile mele.

7. Cum ar fi correct amplasați mirii și reprezentantul OSC în timpul înscrierii la restaurant sau în aer liber, din punctual de vedere a unui fotograf?

La această întrebare, recent, a răspuns colegul meu Alex IordacheJ
Îl sustin în tot ce a spus!
http://alexiordache.com/blog/juramant-vs-castorie-la-osc